tiistai 30. huhtikuuta 2013

Ja sukat on sillä makkaralla.. vaiko vain rutussa

Tällaisia ruttumakkarasukkia on tullut tehtyä pari paria, oon ihastunut tähän malliin todella pahasti. Tätä mallia on tosi mukava neuloa, kun siinä on niin paljon vaihtelua, mutta vaihtelusta huolimatta nämä ovat äärimmäisen yksinkertaiset. Lisäksi tykkään, kun varrenpituutta voi oman maun mukaan muuttaa helposti kesken käytön.

Ajatus näihin sukkiin tuli, kun löysin Ruotsin puolelta ihanaa pätkävärjättyä sateenkaarilankaa, eikä sitä voinut kauppaan jättää. Aloittelin jo langasta yksivärisiä sukkia, mutta tuntui, että se kaipaa rinnalleen jotain hillitsemään, joten mikäs sen parempi väri kuin musta.

Lanka Novita 7 veljestä & Järbo Garnin Raggi
Puikot 3,5mm


 Vaikka Raggin puikkosuositus on 4.5-5mm, niin oikein hyvin se upposi seiskaveikan kanssa näihin sukkiin. Varmasti asiaa auttaa sekin, kun tuo neule on muutenkin "epätasaista" niin paksuusero ei niin tunnu. Jalkapöydässä neuloin 2. ja 3. puikolla joustinta, muuten oikeaa neulosta.
Lisäksi neuleeni on niin pirun tiukkaa, ettei lankasuosituksesta ohuemmat puikot ole lainkaan pahitteeksi.


Lanka Novita 7 veljestä & 7 veljestä Polkka
Puikot 3,5mmOhje yksinkertaisuudessaan: neule 2 oikein 2 nurin joustinneuleella haluamasi mittainen resori.  Vaihda väri ja neulo haluamallasi värillä 4 kierrosta oikeaa neulosta. Vaihda väri, neulo vielä yksi kerros oikein uudella värillä ja tämän jälkeen 4 kerrosta nurjaa. Vaihda väri ja neulo 4 kerrosta oikeaa neulosta jne. kunnes varsi on haluamasi mittainen. Halutessasi neulo 8-10 kierrosta 2o 2n joustinneuletta ennen kantapäätä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti